rating 9,6 uit 10

9,6 / 10 op basis van 255 reviews

Onderhoud van uw sierraden

Om lang van uw sieraden te kunnen genieten is het belangrijk om er op een goede manier mee om te gaan.

De meeste sieraden worden gemaakt de edelmetalen goud of zilver en deze kunnen verkleuren of dof worden door invloeden van buitenaf.

Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met tips om uw sieraden zolang mogelijk mooi te houden.

  • Zilver is een zacht materiaal waardoor er krasjes en deukjes in het oppervlak komen tijdens het dragen, om dit zoveel mogelijk te voorkomen doe uw sieraden af tijdens huishoudelijk werk of bij andere klussen in en rond het huis.
  • Zilver reageert van nature op waterstofsulfide (zwavel) deze stof komt voor in de lucht maar ook in sommige parfums, wol, elastiek, rubber, eieren en uien. Al zilver hiermee in aanraking komt volgt een chemische reactie (oxideren) en ontstaat er een zwart laagje.
  • Het zwart worden van zilver wordt ook veroorzaakt door de stoffen in onze huid. Deze natuurlijke stoffen in onze huid, de zuurgraad, is bij iedereen anders en wordt beïnvloed door medicijngebruik, voeding en alcoholgebruik. Ook transpiratievocht (waar ammonia in voorkomt) beïnvloed de zuurgraad van de huid waardoor het zilver kan gaan oxideren.
  • Om dit zwart worden zoveel mogelijk te voorkomen doe u sieraden af als u gaat sporten, gaat zwemmen (chloor en zoutwater zijn ook slecht voor het zilver), schoonmaken in huis, handen wassen. Houd uw sieraden niet om tijdens douchen en vermijd zoveel mogelijk het contact met schoonheidsproducten.
  • Goud zal niet verkleuren zoals zilver maar ook voor gouden sieraden geld draag ze niet tijdens huishoudelijk werk, sporten, klussen en vermijd contact met “chemische” stoffen.
  • Heeft u sieraden met edelstenen dan is het noodzakelijk om ze af te doen bij werkzaamheden in en rond het huis zodat de edelstenen niet beschadigen en de zettingen waarmee de edelstenen zijn gezet in het sieraad.
  • Als u uw sieraden afdoet komt er ook zo min mogelijk aanslag/vet in de zettingen van de edelstenen, daardoor blijven ze langer schitteren.
  • Parels zijn extreem gevoelig voor parfums, geparfumeerde bodylotion en haarlak. Altijd eerst aanbrengen en dan pas uw parelcollier of parelring aandoen. Dit voorkomt het dof worden van de parels.

Wat nu als u denkt mijn sieraad ziet er toch niet meer zo mooi en glanzend uit?

Met een speciale sieraden poetsdoek kunt u zelf regelmatig uw sieraden opwrijven, hierdoor krijgen ze weer meer glans en bij het zilver kunt u lichte zwarte aanslag wegpoetsen. Ook zijn er speciale producten, van Hagerty bijvoorbeeld, waar u uw sieraden in kunt onderdompelen en die oppervlakkige aanslag “oplossen”.

Diepere krassen kunnen wij voor weghalen door het sieraad weer opnieuw te polijsten. Sieraden die bewust gedeeltelijk zijn geoxideerd moet u ook nooit in een badje dompelen dan krijgt u een lelijke witte aanslag die niet meer weggaat, behalve met polijsten. 

Niet vergeten!

Heeft u een (trouw) ring waarin een diamant of andere edelsteen is gezet? Laat deze minimaal 1x per jaar door ons controleren.

Ook de zetpootjes of de zetrand om de steen worden dunner door slijtage, als wij dit regelmatig controleren zien wij of u de zetting moet verstevigen of laten vernieuwen zodat u uw kostbare diamant niet verliest.

Ook kunnen wij het sieraad reinigen zodat uw diamanten weer schitteren alsof het sieraad net nieuw is.

 

 

 

OVER ONZE LOCATIES

-

Back to Top