Recent kwam een mevrouw bij ons met de wens om voor haar twee dochters twee ringen te laten maken van de ringen van haar heel jong overleden eerste man, de vader van haar dochters.

Nadat we hadden aangegeven dat dat heel goed mogelijk is, is ze samen met haar dochters naar ons toegekomen om de ringen te laten ontwerpen en te laten maken. 

Beide dochters gaven aan dat zij in de ringen graag de verbondenheid met hun vader wilden laten verbeelden. Ook kwamen we tot het besluit om nadat het goud gesmolten was er 1 lang stuk massief goud van te walsen. Hierdoor is er in beide ringen overal dezelfde verhouding goud van de gesmolten ringen. Na het uitwisselen van veel gedachten en ideeën en het maken van een heleboel schetsen kwamen we tot twee mooie ontwerpen.

De ene dochter wilde ook graag dat de ring die voor haar gemaakt zou worden uit 1 lang stuk zou bestaan en niet uit verschillende onderdelen. Hierdoor kwamen we tot een ontwerp waarbij de uiteinden van het goud zich om elkaar heen zouden slaan en twee lussen zouden vormen die elkaar vasthouden. Voor haar het perfecte symbool van hun verbondenheid.

Voor de andere dochter hebben we een ring gemaakt die bestaat uit twee losse ringen met beiden een golvende beweging. De twee ringen hebben we samengevoegd waardoor de golfbeweging steeds weer bij elkaar komt zoals ook in ieder mensenleven gebeurtenissen weer samenkomen. Als extra hebben we ervoor gekozen om een klein derde golfje toe te voegen als symbool voor gebeurtenissen die haar vader niet samen met haar heeft mogen meemaken. Zoals de geboorte van haar eigen kind.

Als de ringen uiteindelijk klaar zijn is het voor ons allemaal een spannend moment, heb ik het goed gedaan en is het geworden zoals het in gedachten al was?

Beide dochters zijn gelukkig heel erg blij met de ringen zoals ze geworden zijn.Het zijn opnieuw sieraden geworden met bijzondere betekenis.